Tréner képzés

Idén – 2023 – elindult a trainerek bővítése, minőségi képzésükkel szeretnénk garantálni az évközbeni gyakorlók és edzések folyamatos lehetőségét. Sportegyesületünk számára fontos a megfelelő szakmai tudás megléte és annak állandó bővítése, amit igyekszünk minél hatékonyabban továbbadni a hallgatóságnak.

Fontos, hogy az egyéneken kívül a csapat is fejlődjön, így különböző szituációkhoz bővítjük taktikai repertoárunkat. Emiatt hoztuk létre csapatunk instruktori képzését melynek keretében megalkottunk egy komplex oktatási metódust hogy bővítsük a trainerek létszámát.

Az oktatási anyag és metódusa úgy lett kialakítva, hogy az instruktor jelöltek lehetőséghez mérten birtokukba legyenek az elméleti anyag és az átadáshoz szükséges kommunikációs színvonalnak.Ennek elégséges teljesítéséhez rengeteg szűrőn és vizsgafeladaton mennek át, hogy a megfelelő személyek kerüljenek kiválasztásra. Minden jelölt több éves airsoft tapasztalattal rendelkezik.

Az instruktorok feladatköre nem csak az oktatásból áll, hanem az egyesület működtetéséből és fejlesztéséből. Az oktatásunk moduljai a következőket érinti néhányan kiemelve: -biztonsági alapok -replikamanipuláció -tűzpárba és rajban való mozgás -szakmai fogalmak -kommunikáció -épületharc -formációk stb.

Jelenleg a sikeres vizsgát tett jelöltek megkapták a lehetőséges gyakorlók vezényléséhez, hogy valós körülmények között tudjanak gyakorolni. Ügyelünk a tagok fizikai felkészültségére is. Minden gyakorló eseményünket egy jól összerakott bemelegítéssel kezdünk az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Majd fizikai terhelés alá vonjuk a résztvevőket.

Reméljünk a rengeteg befektetett energiával kellően magas szintre tudjuk emelni a minőséget és tagjaink megfelelő képzést kapnak, hogy hatékonyan és eredményesen helyt tudjanak állni.