Csapatépítő 2022

Az egyesület évente két csapatépítőt szokott szervezni. A karácsonyi időszakban egy évzáró összejövetel formájában szoktuk megosztani egymással a pozitív és negatív tapasztalatokat. A tavaszi egy feladatokkal megtűzdelt több napos mini rendezvény, ami több részfeladatból és kihívásból áll. Itt első sorban a tájékozódás és a pályaépítés kap szerepet. 
2022 májusában (2022.05.22-23-24) elmentünk a tagokkal Járiföldpusztára ahol az egyik játékosunk jóvóltából kiépítettük az „FOB”-t egy kúria területére. 

Az első napon a hálókörletek kiépítése volt a fő feladat, majd megosztottuk egymással az elmúlt időszak történéseit főzőcskézés mellett, de a kikapcsolódáson kívül nem volt semmi szervezett feladat.

A második nap elindítottuk az oktatást, tájékozódásra és kommunikációs feladatokra helyeztük a hangsúlyt. Az ébresztő Night Lovell kiséretében 07:30-kor kezdődött és 08:00-kor mindenkinek jelenése volt menetfelszerelésben. Megtörtént a terület ismertetése, a térképek és a mellkéfeladatok kiosztása. (Tábor, tűz, parancsnok védelme/őrzése) Rajokra bontottuk a csapatot a jobb infrastruktúra kiépítéshez.

Minden raj kapott egy rácsozott térképet a kúriát körülölelő 3 km2 méretű területről. Első feladatként különböző tájékozódási pontokat kellett keresniük, elhelyezni a tábort a térképen és felderíteni a környező területet.
A gyorsabb és precízebb raj előnyből kezdhette a következő feladatot.

A három rajból egy mindig a tábor és az étel biztosításával foglalkozott. Fontos kitételük, hogy a replikák és egyéb harcászati eszközök nem hagyhatták el a tábor környékét. Ennek a szabálynak a betartásáért és a konkrét ruházatátvizsgálásért is feleltek.

Miután a felderítési fázis megtörtént a másik két raj segítségével, a bejárható területen elhelyezésre kerültek a céltárgyak. A céltárgyak megtalálását követően azokat le kellett jelenteni rádión a HQ-nak, majd megfelelő parancs esetén vissza kellett juttatni táborba.

A tábor környékét többször is érte támadás. A lázadó egységeknek az volt a feladata, hogy megzavarják a tábor védelmét és megnehezítsék a rajok feladatait.

Minden rajnak sikerült időre elvégeznie a feladatokat, az utolsó egységek behozták a céltárgyakat és egy lazító buli keretében lezártuk a napot. Másnap kipihenten visszaindultunk Budapest irányába.